Inspiration

En av mina favorit bloggerskor Shanas otroliga afro!





Love your curls and kinks!


Produkt-tips!

Nästa produkt jag kommer testa är Neutrals balsam som jag hittade på Medstop Apoteket idag. Innehållsförteckningen är superkort så det rymmer inte särskilt många vårdande ingredienser i det balsamet inte, men det kan funka som tvättbalsam eller leave-inbas. Balsamet som vårdande produkt för sig själv tror jag inte gör särskilt mycket för afrohår. På Neutrals hemsida står det att balsamet i koncentration har ett Ph-värde på 3.5, vilket är alldeles för surt för håret, undrar hur dem tänkte där, MEN det är ändå ett Ph-värde som bättre passar håret vattnets 7.0

Ingredienserna är: Vatten, Cetearyl Alcohol (Fettalkohol), Behenoyl PG-Trimonium Chloride (Mjukgörare), Hexylene Glycol (Hjälpämne), Citric Acid (pH-regulator), Sodium Benzoate (Konserveringsmedel)

Balsamet är rekommenderat av Astma & Allergiförbundet och det är Svanenmärkt. Det kan vara värt ett försök för känsliga skallar, speciellt eftersom det är så billigt (mellan 25-30 kr om jag inte minns fel)



Love your curls and kinks!

Vattna håret? Varför/Hur gör jag detta?

Det här blir ett sånt där "tillbaks till grunderna" inlägg. Ni som redan har full koll på vatten, ph osv behöver nog inte läsa :)

Fick ett mail om det här med vatten, jag har ju skrivit att jag blöter mitt hår då och då, men det råder lite osäkerheter kring varför jag gör det och om det är en ny metod eller något jag bara skriver om nu. Så nu tänkte jag reda ut hela vattenfrågan :)

Det jag gör annorlunda med mitt hår nu (sedan ca 2 månader) än mitt första transitionår är att jag sprayar håret (lätt fuktigt, inte blött) med vatten varje gång jag ska göra en Protective Hairstyle (vilket oftast är var tredje dag). Varför gör jag det? 
Nummer 1, vatten är grunden till allt liv, alla levande organismer är beroende av vatten för tillväxt och överlevnad. Hårtvätt varannan vecka är inte nog för mitt hår, men jag vill inte tvätta det oftare pga av de anledningarna jag skrev i Vinter-rutininlägget
Nummer 2, vatten är således den ultimata fuktgivaren, finns inget bättre sätt att återfukta håret än att använda vatten, produkter som är tillför fukt är alltid (ska alltid vara) vattenbaserade. Fukt = vatten. Alla de andra "fuktgivande" ingredienserna (som tex glycerin, silikoner, andra humectants) är egentligen bara till för att underlätta för vattnet att penetrera hårstrået och få det att stanna där.
Nummer 3, vatten gör håret mjukt, följsamt och lätt att arbeta med, vilket naturligvis är ett plus när man vill styla det.  

Hela mitt rakpermanentade liv har vatten varit fienden. Jag har haft uppfattningen att vatten endast ska användas på håret när det tvättas, och att vatten utan efterföljande produkt-trio (schampo, balsam & inpackning) torkar ut håret. Detta är en halvsanning med modifikation, visst vatten stannar inte i hårstrået av sig självt utan evaporerar och lämnar håret lika torrt som innan. Detta kan man dock förhindra genom att tvinga vattnet att stanna i hårstrået genom att låsa in det, detta används oljor/smör/fetter till. Har skrivit massa om det tidigare sök på Sealants i sökfunktionen

Eftersom att vatten har ett mer basiskt PH-värde (7.0) än håret (4.5-5.5) använder jag i regel ALLTID min egna LIC (leave-in conditioner) som PH-balanserar håret varje gång jag "vattnar" det. Min LIC består bla av Aloe Vera har ett PH-värde på ca 4.5 och därmed PH-stabiliserar håret. Jag har skrivit ett tidigare inlägg om PH och min LIC så ni kan använda sökfunktionen här bredvid :)

Enda gången jag inte använder LIC är om mitt hår redan är återfuktat/återfettat när jag vill göra min PH, då använder jag bara Aloe Vera Juice (Gel går lika bra) +vattenmix direkt i håret. Alltså, ALDRIG vatten utan sealant, HELST INTE vatten utan PH-kontroll.

Sorry för att det blir lite upprepning då och då, men det är viktigt för mig att svara på frågor så utförligt som möjligt, och att de som är nya också hänger med. Hellre säga för mycket än för lite... riiiiight?

Love your curls and kinks!

Vinter-rutin

Har ändrat lite i min "hair-regimen" nu när det är kallare ute, så jag tänkte ge er en update!

Sedan några veckor tillbaks tvättar jag håret 1 gång varannan vecka (på sommaren tvättar jag minst 1 gång i veckan). Detta beror dels på att jag haft fullt upp på senaste tiden, och allt eftersom håret växer tar det längre och längre tid att tvätta (det är min bekväma anledning). Den praktiska anledningen är att jag generellt sätt alltid tvättar håret mer sällan på vinterhalvåret, eftersom mitt hår alltid pga av kylan och den låga luftfuktigheten alltid är torrare på vinterhalvåret. Det är naturligtvis inte så att hårtvätten torkar ut håret, snarare tvärtom. Men eftersom håret är torrare på vintern vill jag kamma det mer sällan (torrt hår går av vid kamning) och vid tvätt måste man ju kamma håret ordentlligt, därför tvättar jag (och alltså kammar) håret mer sällan på vintern.

Ungefär varannan dag återfuktar och/eller återfettar jag håret. Fukten består av en Vatten + Vegetabilisk Glycerinmix som jag sprayar håret med, fettet består av min hemmagjorda Shea Butter + Coconut Oil-mix. Fukt är lika viktigt på sommaren som vintern eftersom det gör håret mjukt och följsamt, fettet är för mitt hår extra viktigt på vintern. Inte bara som sealant (fettkedjornas storlek hindrar vattenmolekyler från att absorberas och lämna hårstrået, sealant från engelskans seal=låsa) utan även som skydd mot elementen. Under vintern vill jag alltid ha ett tunt lager fett kring mitt hårstrå så fort jag är utomhus. Lager låter som att jag dränker håret i fett, det gör jag absolut inte eftersom att ++ blir -, dvs om du tillför för mycket fett kommer mer fett att dras från ditt hår, så det är en fin linje. Jag använder ungefär en klick lika stor som en enkrona på mitt hår varannan dag, men mängden varierar beroende på hårtyp (olika afrohårtyper) såväl som hårlängd osv. Vilket fett/olja du väljer är helt upp till dina preferenser, jag använder som sagt Shea Butter och Coconut Oil därför att de kompletterar varandra bra, jag gillar även Oliv Olja och jag skulle vilja testa Kakao Smör vilket jag tror skulle blir för fett för mitt hår på sommaren, men på vintern tror jag det ger superskydd.

Om jag schamponerar håret gör jag det på vintern alltid i flätor. Eftersom att mitt hår är torrare nu, och det blir ännu torrare efter schamponering, vill jag inte behöva kamma det efter tvätten, jag skulle då förlora för mycket hår. Så innan schamponeringen så sprayar jag håret med lite vatten, sedan återfettar jag det rejält och kammar försiktigt men noggrant ut det. Efter det flätar jag håret i 4-6 flätor, sedan tvättar jag och schamponerar, eftersom håret redan är kammat behöver jag inte kamma det efter schamponeringen utan jag låter flätorna vara i under hela tvätten alltså inpackning, balsam. Låter det även torka i flätorna. Sköljer man håret noggrant så får man garanterat bort allt schampo även fast håret är i flätor, men är man osäker kan man ta upp flätorna och skölja med var då försiktig så du inte tovar till håret, fläta upp sektionerna igen direkt när du är klar med varje.

Brukar dock i regel bara co-wash (balsamtvätta) håret på vintern just av anledningen att det redan är torrt som det är. Även då jobbar jag i sektioner och skrubbar hårbottnen ordentligt med balsamet. Det är viktigt att hårbottnen bli ordentligt ren. Friskt hår börjar med en frisk hårbotten!

Går aldrig ut med blött hår på vintern! Detta är inte bara för att skydda håret med det är jätte farligt att gå ut i kyla med blött hår. Mitt hår tar 3-4 timmar att torka och om jag har det i flätor tar det ännu längre tid, så jag ser till att planera min wash-day så att jag inte behöver gå ut förrän håret är torrt. Var inte rädd för att ge dig själv en heldag att fixa med håret, det är ju bara 1 dag på 2 veckor, under tiden håret torkar kan man göra andra hemmasysslor :) Söndag är den dag som funkar bäst för mig!

Sover inte en natt utan Protective Hairstyle och skydd i form av night cap eller scarf runt huvudet.

Love your curls and kinks!


Protective Hairstyles

Som jag skrev igår så är jag inte så nöjd med att mitt utbud av Protective Hairstyles består av typ 4-5 frisyrer. Men det ska det nu bli ändring på! Det finns faktist riktigt snygga uppsättningar som samtidigt skyddar håret, här är några stycken jag def ska testa:

1. Ngozi Opara bärandes en hög knut ovanför ansiktet
2. Hög knut (inte allt för stram) med en fläta runtvirad, har man långt hår kan man göra en fläta annars finns det lösflätor i många olika hårfärger att köpa på tex glitter.


3. Topparna undangömda och skyddade i en French-Twist inspirerad bridal up doo. Jag är något konservativ när det kommer till håraccessoarer, gillar inte bling bling i håret men förutom det gillade jag verkligen den här frisyren
4. Massa Two-strand Twists som fästs med hårnålar, det här är nog den bästa på att hålla håret utrett pga många sektioner


5. Favoriten! Som jag tror att jag borde kunna fixa, älskar den lösa inbakade flätan (French Braid) som vilar över pannan, sen kan man i princip göra vad som helst med resten av håret. Enda negativa är att den där flätan nog inte håller över natten.


Love yor curls and kinks!

Dagens Protective Hairstyle

Kombination av cornrows och twists!

 PH's är alltid väldigt praktiska, de håller håret utrett och skyddar topparna mot elementen, men de är inte så värst snygga. Jag skulle vilja lära mig göra en riktigt het PH för när man faktiskt vill känna sig fin. Jag erkänner, för mig har alltid utsläppt hår varit enda alternativet på fest, på senare år har jag då och då haft en hög stram knut eller pony tail men jag känner mig allra finast i utsläppt. Mitt nya mission ska bli att hitta en eller flera PH's som jag trivs med som jag även tycker ser bra ut.

Oftast på jobbet/vardagar blir det bara vanliga flätor eller twists, i en låg knut vilket är väldigt lätt och low-maintenance frisyrer, passar mig som är morgontrött haha. Idag ville jag ändå spice it up så jag gjorde en inbakad fläta på ena sidan runt ansiktet och en flat-twist (typ inbakad twist) på andra sidan och sen mindre two-strand twists på resten av håret som jag samlade i en knut. Jag har inte gjort inbakade flätor på mitt hår sedan jag hade rakpermanentat hår, och det är mycket svårare på lockigt/krulligt hår, det tovar sig och sektionerna trasslas ihop så det vart inte så snyggt, men men.

Love your curls and kinks!

17/11/11

Det här är oftast så mitt hår ser ut när jag har det utsläppt, det är enligt mig den perfekta balansen mellan volym och kontroll. Jag har ju annars alltid en PH och om jag vill ha väldigt separerade lockar med mindre volym har jag i PH'en en längre tid och tar endast ut den på torrt hår. Om jag vill ha lite mer av ett afro men ändå behålla håret streched och välkammat så tar jag ut PH'en när håret är något fuktigt, då lockar topparna till sig lite grann och frisyren blir en perfekt mix av twist/braid-outlockar och mina egna korkskruvar :)

För en månad sedan ungefär


Idag, ser ni någon skillnad av Ricinoljan btw? Det gör inte jag, tror inte mitt hår svarar på det. Är dock svårt att veta utan att mäta håret eftersom mitt hår ser så olika ut från dag till dag.


Love your curls and kinks!

Jag är nyfiken på...

...Kakaosmör!

Efter ca en timme av att försöka utreda mina missuppfattningar om skillnaderna mellan Cocobutter/Coconut Oil/Cocoabutter och Kokossmör/Kakaosmör har jag nu kommit fram till att jag verkligen vill testa Kakaosmör (Cocoabutter) i håret (Obs! Det är skillnad mellan Kakaosmör och Kakaofett). Haha förvirrande? Smöret är i alla fall väldigt fett och känns som en superprodukt för afrohår på vintern som skyddmot elementen. Smöret är vanligt i läppbalsam, massagestenar och hudvårdsprodukter och jag vet att det kan användas i håret så jag tror att det kommer bli en hit. Jag kommer inte att använda det som fuktgivare, eftersom det inte tillför fukt utan fett, men det blir nog en perfekt sealant! Det finns att hitta (ekologiskt) på bla Crearome och kostar ca 190 för 500 ml, det finns även på Ica Maxi och säkert fler andra butiker. Har någon av er testat det?



Love your curls and kinks!

Aphogee Two Step Protein Treatment


Jag har goda nyheter för er som har extremt skadat hår tex på grund av rakpermanenter eller blekning. Jag har tidigare skrivit om Aphogee's Two Step Protein Treatment, det är en av de starkase proteinbehandlingarna som man kan göra själv hemma. Jag har letat som bara den efter den här produkten men jag trodde inte att den fanns i Sverige, men idag hittade jag en hemsida som faktiskt säljer den! Det är väldigt viktigt att man till punkt och pricka följer anvisningarna när man gör en proteinbehandling, om man inte gör det finns risken att håret bryts av och blir mycket torrare än innan. Det är även viktigt att man har en superåterfuktande produkt efter. Som sagt, om man har naturligt hår som inte är behandlat så brukar man i regel inte behöva sådana här starka proteinbehandlingar.. Hemsidan heter AfroStore.se och produkten kostar där 129 kr! Not bad!

Detta är taget från deras hemsida:
"Aphogee Two Step Protein Treatment är en unik behandling som innehåller magnesium och modifierade proteiner som genom tillföresel av värme tränger in i håret. Resultatet är att håret blir starkare, friskare och risken för att håret går av minskar drastiskt. ApHogee Two-Step Protein Treatment är från början en salongsprodukt, men är nu tillänglig för hemmaanvändare. Medan du behandlar håret med Aphogee Two Step Treatment kommer du att märka att håret hårdnar, vilket är precis som det skall vara och det visar att något speciellt händer med håret. För bästa resultat bör man använda en torkhuva som på salonger men har man ingen sådan går det även bra med en vanlig hårtork. Efter behandlingen krävs det att man använder Aphogee Balancing mousturizer för att återfukta och återställa balansen i håret. Denna behandling rekommenderas för hår som:

  • Är för svag eller för känsligt för att klara av en rakpermenent eller permanent (använd veckan före behandlingen)
  • Är alltför blekt.
  • Inte brukar kunna ta upp färg när man färgar håret. (använd i håret färgningen)
  • Lätt går av när man kammar eller borstar
  • Är följsamt när det är fuktigt men sprött och torrt efter torkning."
På deras hemsida finns även fler produkter från Aphogee som är lite snällare och enklare att använda, de har till exempel en Keratinbehandling som hjälper till att fylla i skadorna på hårstrået efter man badat i klor tex

Love your curls and kinks!

Ett litet tips

Ett tips till er som använder schampo när ni tvättar håret! Om det är så att ni använder ett sulfatschampo eller sulfatfritt så testa att applicera balsam på rötterna och längderna innan schampot. Alltså blöt håret, applicera sedan balsam, och sedan schampo ovanpå balsamet. Detta ger håret fukt under schamponeringsprocessen som annars kan vara väldigt uttorkande, och du slipper den där läskiga sträva känslan när du ska skölja bort schampot. Kom även ihåg att bara röra håret i uppifrån-ner rörelser när du har schampo i håret, annars ruggar du upp hårets fjällager (hårbottnen måste man naturligtvis skrubba på vanligt sätt).



Love your curls and kinks!


Hårtvätt + Produkt-review av Giovanni Smooth As Silk Deep Conditioner & Giovanni Direct Leave-in

Idag var det dags för hårtvätt, har inte hunnit tvätta håret på två veckor utan har bara sprayat det med vatten var tredje/fjärde dag ungefär, applicerat min Shea Butter + Coconut Oil Mix och sedan fingerkammat och flätat håret.

Några timmar innan jag hoppade in i duschen så masserade jag in Ricinolja i hårbottnen som vanligt, när det var dags att tvätta håret så rengjorde jag hårbottnen och håret noggrant med mitt tvättbalsam (L'Oreal Elvital Total Repair 5), sedan använde jag min nya DC Giovanni Smooth As Silk Conditioner (glömde skriva att jag köpte den ihop med deras leave-in). Körde min vanliga rutin med sektionstvätt så jag applicerade inpackningen twist för twist och kammade då även håret and i gotta tell you.. Den här produkten ger helt otroligt slip! Kammen bara gled genom håret utan större ansträngning, gav nog bättre slip än min TRESemme Naturals! Utan tvekan det mest utredande balsam jag någonsin testat :) Det luktar också otroligt gott, det enda negativa med det är att det precis som Direct Leave-In inte längre är 100 % organisk. Det är fortfarande jätte bra ingredienser, dom har lagt till Cetyl Alcohol och Stearyl Alcohol som är återfuktande feta alkoholer utvunna ur växter sedan har den nya versionen "Natural Frangrance" medan den gamla hade "Fragrance With Essential Oils". Jag har läst på en afrohårblogg att den nya fick hennes hårbottnen att klia, jag fick inte det problemet men jag brukar heller inte lämna balsam på hårbottnen utan endast i håret.



Jag lät den sitta i håret med shower cap + värme i ca 1 timme, sedan sköljde jag inte ur den, tydligen används den av många typ 4 curlies som leave-in så jag ville testa det. Efter det använde jag min egenblandade leave-in vilket kändes lite överflödigt just för balsamet var så återfuktande men jag är inte ännu säker på om Giovannis produkter är PH-kontrollerade och jag vill inte riskera att mitt hår inte är PH-stabiliserat efter tvätt. Men jag använde super lite eftersom jag också ville testa Giovannis Leave-In tillsammans med balsamet, så lite kaka på kaka vart det idag, till nästa gång ska jag ta reda på hur det ligger till med PH-balansen på deras produkter och om de är PH-balanserade är Smooth As Silk Deep Conditioner och Direct Leave-In definitivt en superkombo!

UPDATE: Jag såg nyss att balsamet innehåller Hydrolized Soy Protein (så lång ingrediensförteckning att jag tappade bort den!), och jag rekommenderar inte att man lämnar kvar produkter innehållande protein i håret. Det är inte farligt eller skadligt men mitt hår är inte särskilt skadat och då ger protein mitt hår en hård känsla och kan vara uttorkande. Att vara sk Protein-sensetive är egentligen en bra sak, det betyder att håret redan är friskt och starkt och inte behöver stärkas. Så anyway, det man antingen bör göra är att alltid skölja ur produkter innehållande protein ELLER se till att man använder en superåterfuktande produkt efter. Jag valde att göra en kombo av båda, jag sköljde alltså ur balsamet delvis och återfuktade sedan mitt hår rejält!

Love your curks and kinks!


Natural Hair Inspiration: Tomiko Fraser


Giovanni Direct Leave-In

ÄNTLIGEN! Efter att ha varit på min wish-list i säkert 1 år har jag äntligen beställt och fått hem Giovanni Direct's Leave-In Conditioner! Jag vill verkligen tacka den läsare som tipsade mig om iHerb.com, helt otrolig hemsida, de har alla slags oljor mm och frakten kostar bara 4 dollar! Helt otroligt! Säg till mig om ni vill shoppa därifrån så får ni en rabattkod av mig :) Har hört sååå mycket gott om den här produkten att det inte skulle vara konstigt om jag blir besviken, mina förväntningar är riktigt höga. Men jag ska inte använda den förrän jag tvättar håret, har inte gjort det på mer än en vecka den här gången. Har haft så mycket annat för mig, hår är ju inte det ända, men jag har sprayat det med vatten och flätat det några gånger, så det känns väldigt fräscht ändå.

En tråkig sak, när jag läste om den här produkten var den 100% organiskt (Pure Organic Technology stod det på) men nu verkar dom ha ändrat det. Nu heter den EcoChic technology istället. Ingredienserna är fortfarande off the hook men alltså inte bara organiska..



Ingredienser: Aqua (Purified Water), Cetyl Alcohol (Plant Derived), Tocopherol (Vitamin E), Panthenol (Pro-Vitamin B5), Citric Acid, Phenoxyethanol, Natural Fragrance, Citrus Grandis (Grapefruit) Extract, *Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, *Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, *Glycine Soja (Soybean) Seed Extract, *Betula Alba Extract, *Malva Sylvestris (Mallow) Extract, *Achillea Millefolium Extract, *Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, *Equisetum Arvense Extract, *Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, *Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Sclarea (Clary) Extract, *Thymus Vulgaris (Thyme) Extract, *Tussilago Farfara (Coltsfoot) Flower Extract, Urtica Dioica (Nettle) Extract.

*USDA Certified Organic
100% Vegetarian Ingredients/No Animal Testing
No Artificial fragrance/Dyes/Sulfates/Parabens/Silicone

Love you curls and kinks!

Är vårt kranvatten verkligen rent?

Jag läser ju en del amerikanska afrohårbloggar och läser ofta om hur USA:s hårda vatten torkar ut håret, och många har behövt köpa dyra vattenrenare för att minska antalet skadliga ämnen i det hårda vattnet. Själv har jag alltid trott att Sveriges vatten är helt rent och 100 % naturligt, vet inte varför men man lärde sig väl det i skolan om att Sverige är sånt rent land med naturliga bäckar och källvatten osv.. Men där trodde jag fel! Trots att vi i de flesta delar av Sverige har mjukt vatten innehåller det ändå en del ämnen som är tveksamma för huden och håret.

Vattentornet.se:s hemsida hittade jag detta:

"I vattnet finns viktiga mineraler, som exempelvis magnesium och kalcium. När vattnet renas tillsätts även klor och andra kemikalier. Och även om vårt kranvatten har hög kvalitet och är fullt tjänligt finns exempelvis partiklar och annat i det. En del av dessa ämnen påverkar smaken, andra märks inte alls."

Tror inte de är direkt skadliga utan nödvändiga för att vattnet ska vara rent, men det känns rätt irriterande ändå..
Jag skulle helst inte vilja ha några av dessa "viktiga mineraler" eller kemikalier i håret, men jag tror inte att man kommer undan det på något sett. Klor finns tydligen i vävnaden utanför kroppen celler, och verkar behövas för vätskebalansen, visste inte att det fanns i kroppen, men jag gillar ändå inte att det finns i dricksvattnet..

En annan rolig sak jag lärde mig. Kolsyrat vatten är surare (ph-värde) än vanligt vatten som har ett ph-värde på 7,0 vilket egentligen är för basiskt för håret som har ett ph-värde på 4,5-5,5. Så att skölja håret med kolsyrat vatten skulle kanske vara något, fast bara om du har soda streamer det är inte bra att köpa vatten på flaska! ;)

Love your curls and kinks!

Nytt i badrumsskåpet

Eftersom jag är beroende av Shea Butter och det jag har håller på att ta slut har jag köpt en ny burk. Det vart från ett nytt märke den här gången vilket var lite av ett misstag. Själva produkten är det inget fel på, men företaget Out of Africa (amerikanskt) verkar inte vara fair-trade certifierat. När ni köper Shea Butter och andra produkter som framställs utomlands, var i den mån det går noga med att företget tar hänsyn till kvinnorna/ männen som tillverkar dem har ett bra avtal, alltså får rättvisa löner och arbetar under goda förhållanden.



Love your curls and kinks!


Afrohårets många former och skepnader

Mitt hår kan ta tusen olika skepnader och se ut på så många olika sätt, det är en av afrohårets underbara egenskaper. Ibland är det lockigt, ibland vågigt, ibland rakt med supervolym, ibland krusigt, ibland långt och ibland är det kort. Just därför blir det här med hårtyper problematiskt.

Titta på bilderna nedan. De är på en och samma persons hår, på vissa bilder har hon kammat ut det torrt och på vissa bilder inte. Om jag skulle titta på varje bild för sig själv skulle jag på vissa tro att hon har 3c hår och på andra bilder 4c hår. Rakt hår ändras inte dramatiskt från när det är fuktigt till torrt och från dag till dag så där är hårtyperna mycket mer pålitliga, jag vet att jag skrivit ett helt inlägg om hårtyper på afrohår, men det var mest för att underlätta för nybörjare. Jag tycker inte att det systemet är utformat för afrohår egentligen, just eftersom vårt hår inte ser likadant ut varje dag (lockigt hår i allmänhet kan se olika ut från dag till dag).

Ett bra hårtypssystem för afrohår skulle inte vara beserat på hur lockarna ser ut vid en bestämd tidpunkt, det är lite för ytligt.. utan snarare hårets allmänna tillstånd, går det att kamma torrt utan att det går av? 25, 50 eller 75% shrinkage? Hur väl behåller det fukt osv




Bilder på krissys hår från AddictedToAllThingPretty

Love your curls and kinks!

RSS 2.0