LEVEL 3 STRETCH: ROLLER SET

Det absolut bästa sättet att stretcha håret antingen bara för att gör en PS eller för att förbereda det för fön/ plattning är Roller Set. Jag har precis börjat behärska tekniken så här kommer några tips:
  • Större spolar ger en längre och rakare effekt. Mindre spolar ger mer volym och lockar.
  • Ju mindre sektoner ju bättre resultat. Jag gör alltid för stora eftersom jag är lat :P
  • Rulla håret runt spolen från topparna, och inte spolen runt håret. Viktigt att topparna ligger slätt mot spolen.
  • Om du har svårt att placera rullarna, snurra håret en gång i roten innan du rullar på spolen.
  • Ju mer utrett håret är ju slätare och bättre resultat. Rekommenderar att utreda håret noggrant med fingrarna och därefter kamma eller borsta noggrant.
  • Man kan också göra eller roller set på twists, de är enklare att få på och man får mer stretch i rötterna, dock blir inte resultatet lika slätt (se nedan).
  • Roller set är ett väldigt bra sätt att hantera transitioning hår!
 
 
Resultat
 
 
 
 
 

 

LEVEL 2 STRETCH: BANDING MEHOD, FLEXIRODS & BANTU KNOTS

Nästa nivå av stretch uppnås enklast genom att börja på dag 2 eller 3 Level 1 hår, men detta beror naturligtvis på hur ofta du tvättar håret. Man kan också börja på nytvättat hår. Banding method eller African Threading innebär att stretcha håret genom att fästa flera tofsar längs med hårets längder så att det tvingas till stretch. Dock behålls mycket texture och lockar genom banding. För ett slätare resultat rekommenderas Flexirods.

Mitt hår blir superglansigt och stretchat med Flexirods, dock förlorar jag mycket längd då jag inte lyckats hitta större rods.
 
 
 
En annan metod som ger liknande (dock inte lika släta) resultat är Bantu Knots

LEVEL 1 STRETCH: BRAIDS & TWISTS

Enkel stretch uppnås genom twists eller flätor i mellanstora sektioner på ostretchat nytvättat. Denna metod låter håret torka utrett och ordnat men ger mindre stretch i rötterna och topparna. Håret är något lättare att hantera men har fortfarande mycket textur kvar vilket inte helt eliminerar tovor och knots.
 
Före och efter, IG: michaledee_
 
 
Flätor och Twists på mitt hår
 

RSS 2.0