Dagens frippa

Idag vart det High Ponytail á la Beyonce (i wish haha), jag äääälskar slick back uppsättningar både svansar och knutar, det är så snyggt men jag har ytterst sällan så eftersom det sliter på håret runt ansiktet och där man fäster tofsen (använde en mjuk tofs och drog inte åt särskilt hårt!). De är även jobbiga att göra eftersom jag måste använda löshår när jag gör dem, jag hatar tunna ponytails.. jag har ju jämförelsevis (mot medelsvensken) tjockt hår men till och med på mig tycker jag den ser för tunn så jag brukar fästa några extraslingor med hårnålar. Väldigt viktigt bara att du som vanligt väljer hår som matchar ditt eget. Mitt eget hår hade jag bara som vanligt stretchat ut med hjälp av lösa twists över natten sedan kammat igenom håret med fingrarna..

Love your curls and kinks!


Klippning

Klippte håret i förrgår tror jag det var. Hade väldigt mycket single strand knots och tovor i topparna så det var bara att klippa. En dålig weave ger verkligen en kedjereaktion av negativa konsekvenser, det faktum att hon som flätade mitt hår slet ut hälften av det (Salong Elizabeth, sorry u guys men ni är för hårdhänta) hjälpte inte heller. De som flätar hår gör det flera timmar dagligen och struntar oftast i om de sliter på ditt hår. Många kvinnor som flätar håret gör det inte för att skydda sitt eget hår utan bara för att de vill ha långt hår, så om du vill att flätningen ska vara skonsam och beskyddande måste du säga till så hon/han inte drar/kammar för hårt och flätar för tight, tyvärr är det inte alltid så att alla respekterar det ändå.

SSK- Single Strand Knots, hade såna på ca 90 % av mitt hår! På vissa hårstrån har jag flera, dessa kommer automatiskt med superkrulligt/lockigt hår så man ska inte få panik, det är inte alltid jag klipper bort dem men nu kände jag att det var dags att "rensa"


Så här mycket klippte jag..

Ca 4-5 cm dvs nästan all semesterväxt.. aja. Som ni ser är håret rakt som jag klippte, alltså fortfarande gamla raka toppar. Helt sjukt det där känns som jag klippt håret hur mycket som helst senaste halvåret men ändå blir jag inte av med allt rakpermanentat hår!

Håret efter, kändes 1000 ggr bättre


Love your curls and kinks!

Hårt vatten

Mitt hår efter den katastrofala hårtvätten..
När jag haft en weave eller flätor under längre tid använder jag alltid Clarifying Schampoo efter jag tagit ur håret, det känns alltid lika dåligt och strävt men för mig är det viktigt att håret blir ordentligt rent. Ett problem jag hade var att vattnet var hårt (innehåller magnecium, kalcium mineraler osv) där jag befann mig så mitt hår vart ännu strävare och torrare av det. Hårt vatten är extra tufft för afrohår eftersom håret blir strävt, grovt, väldigt trassligt och svårt att hantera. Det gick knappt att kamma, inte ens med Syoss Moisture Conditioner (valde att använda ett silikonbalsam eftersom det viktigaste för mig där och då var slip) som brukar göra håret snorhalt. Tänk på att i ca 85% av USA är det hårt vatten, även i södra England men Afrika, övriga Europa (Sverige har mjukt vatten), Latin Amerika och Asien hittar jag ingenting på.. Det finns vattenrenare som gör håret mjukt (sk hard water-softener) och vissa hotell kanske använder sig av sådana bäst att kolla i förväg. Om du reser till ett land med hårt vatten rekommenderar jag antingen att du bara balsamtvättar håret lätt med vattenflaskor du köpt (inte för den miljömedvetna men detta göra väl högst 1 gång i veckan) eller att du kokar vattnet vilket tar bort vissa av de uttorkande ämnena (men inte alla tyvärr)
Nu när jag kommit hem har jag inte ännu använt schampo i mitt hår, men jag måste eftersom att hårt-vatten residue finns kvar och endast försvinner med ett Clarifying Shampoo.. Blir inte kul, hoppas dock att det räcker med ett Coco Betaine-schampo så jag slipper SLS

Love your curls and kinks!

Vinterfrisyr

Det här är ett tips på vad du kan göra med en några dagar gammal twist/braid-out, så länge håret är någorlunda separerat (alltså att du endast separerar med fingrarna och inte kammar) så behöver du inte oroa dig allt för mycket för att det ska bli tovigt. Men glöm inte att göra flätor eller liknande innan du går och lägger dig :) 


Keri aka  på youtube

Om det är möjligt att älska afrohår mer än jag redan gör så tror jag att jag föll lite extra när jag såg den här videon, lovely!

Love your curls and kinks!

28/01/12

Har ju fått en hel del frågor medan jag varit borta. Vissa av kommentarerna kan jag inte läsa heller, tror det beror på att blogg.se håller på att göra om :S

Men ni som fortfarande vill ha svar på era frågor får hemskt gärna kommentera dem igen på tex det här inlägget, så jag inte skriver ett långt svar ifall läsaren inte är kvar, var ju som sagt ett tag sedan jag reste bort :)

Love your curls and kinks!

RSS 2.0