TIPS: LUFTFUKTIGHET

Det enda som på riktigt avgör om mitt hår håller sig stylat eller inte är luftfuktigheten. Det spelar ingen roll hur mycket stylingprodukter jag använder, om luftfuktigheten är över 70% så kommer mitt hår reverse och bli mjukt och fluffigt (jättefint men inte så kul om man spenderar 2 timmar på att föna och platta det) på 10 sekunder efter att jag går utomhus. Därför kollar jag alltid vad luftfuktigheten kommer att vara de kommande dagarna om jag planerar att styla håret rakt. Enstaka regn en i övrigt "torr" dag är faktiskt inte alltid det som pajar håret utan snarare vattnet i luften.
 
Om du ändå har stylat håret och det är fuktigt ute är silikon (silikondroppar eller spray) det enda som hjälper. Det och Flexi Rods eller Perm Rods så fort jag kommer innanför dörren igen.

OLAPLEX PÅ AFROHÅR

Som jag nämnde för några veckor sedan har jag testat Olaplex-behandlingen på mitt hår. Det finns inga mirakelkurer förutom saxen på skadade hårfibrer men Olaplex ska enligt vad jag hört vara det näst bästa.
 
På Olaplex egen hemsida skriver de kort och gott att Olaplex är en patenterad molekyl som reparear svavelbindningarna i hårstrået. Olaplex användes till en början främst under färg- och blekningsbehandlingar för att stärsta och reparera håret efter behandlingen. Men nu erbjuder flera frisörsalonger behandlingen som fristående, priset är runt 1000 kr inklusive styling.
Behandlingen erbjuds bara på salong (alla versioner ni ser på Amazon är fejk köp ej!). Nummer 3 kan dock köpas för hemmabruk.
 
Igår tvättade jag håret för första gången sedan behandlingen. Det jag märkte var att aningen mindre hår gick a vid kamning på blött hår. Lovar att skriva mer om mina intryck allt eftersom.
 
 

RSS 2.0