POROSITET DEL 1: VAD INNEBÄR POROSITET

Jag har tidigare skrivit två inlägg om porositet, dessa från 2012 hittar nu här och här. Dock känns det som läge att uppdatera informationen.
 
Det viktigaste att känna till om ditt hår för att bestämma vilka produkter ditt hår behöver är dess porositet, det vill säga dess förmåga att absorbera fukt. Detta avgör också hur väl ditt hår behåller fukt. Porositet delas in i tre kategorier; low, medium och high.
 
LOW
  • tätt bunden nagelband skikt med överlappande täckceller (cuticle layer)som ligger platt.
  • denna typ av hår brukar anses friskt och är ofta blankt, speciellt när det är mörkt i färgen.
  • håret stöter bort fukt och står emot penetration av kemikalier.
  • benägenhet till build-up från proteinrika djupa konditionering produkter. Håll dig till protein-fria, dagliga balsam med humektanter, såsom glycerin eller honung. Använd svag värme med protein-fria inpackningar behandlingar för att hjälpa öppna hårt bundna nagelbanden.
  • håret gynnar från fuktbevarande produkter.

MEDIUM
  • detta hår kräver ofta minst mängd underhåll. Nagelbanden är lösare, optimal balans för rätt mängd fukt att komma in samtidigt förhindras för mycket från att fly. Hår med normal porositet tenderar att hålla stilar bra och kan vara permanentat och färgat med förutsägbara resultat. Med tiden kan dock dessa processer skada ditt hår och öka dess porositet.
  • regelbundna djupa inpackningar med protein kan vara bra för medelporöst hår, men proteiner inte bör ingå i din dagliga regim.
HIGH
  • hög porositet beror oftast på skador från kemisk bearbetning, omilda behandlingar eller miljöskador.
  • detta hår har luckor och hål i täckcellerna, som låter för mycket fukt in i håret vilket skadar dess elasticitet.
  • håret klarar inte att behålla fukten. 
  • använda anti-humektanter i klimat med hög värme och luftfuktighet. Detta kommer att hjälpa försegla dina skadade nagelband och hindra dem från att absorbera fukt i luften.
  • använd proteinbehandlingar regelbundet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0