Mitt hår

Nytvättat och fönat! Får se om jag orkar platta det, vore kul att se hur långt det är helt rakt, när jag drar ner håret är det ca 10 cm från byxkanten :) 
 
 

Kommentarer
Postat av: Curlyyyy

Använder du något leave in balsam i ditt hår? Isåfall vilket? Annars, har du några bra tips på leave ins man kan köpa här i Sverige? Alltså inte Kinky Curly och dem..

Svar: Giovanni Direct Leave-in finns på iherb.com för typ 50 spänn gratis frakt, helt otrolig leave-in! Annars kan du blanda en egen med ditt favoritbalsam, favoritolja och aloe vera juice
None None

2013-04-30 @ 19:09:12
Postat av: ellen

hej! läste ett jättegammalt inlägg om silkesörngott, tänkte bara fråga var du köper dina? :)

Svar: Ja det var längesen har för mig att jag köpte det på Blacknuss Hair N Care på Grev Ture för runt 4-500 har jag för mig. Finns nog billigare på nätet
None None

2013-05-03 @ 23:34:47
Postat av: Jasmine

Hej mitt hår är extremt slitet och har gått av efter som att jag plattar och nästan alltid har håret i en stram knut/toffs. Jag har rakpermanentat mitt hår i minst 6 år och det har inte blivit längre under alla dessa år. Men det finns inte en chans att jag skulle känna mig bekväm i mitt egna Afrohår. Tycker det är super fint på andra men vägrar ha mitt afro. Vad tror du är den bästa behandlingen att göra. Textruizer? Rakpermanent? Eller brazillian keratin? Eller hur får jag så platt hår som möjligt (nordiskt typ)? Skulle bli super glad för svar :)

2013-05-05 @ 20:35:37
Postat av: Julia

Hej! Sjukt inspirerande med hur tagit hand om ditt hår. Som många blandade tjejer så är mitt hår väldigt skört och går lätt av. Har verkligen lagt ner mycket pengar och tid för att håret ska komma över axlarna. Så nu hörde jag att om man syr in på en bra salong och syr in i kanske ett halv år. Så finns det stora möjligheter att håret inte bryts av och kan bli längre.
Hittade en salong där de verkar vara professionella. Urbanhair

2013-05-07 @ 22:39:24
Postat av: Julia

Heter salongen. Problemet är att det kostar 5700 kr för både hår och sy in. För en student så gör det sjukt ont att betala så mycket när man lever på tonfisk.. Så vet du om det finns någon annan bra salong .du kan rekommender. a som är billigare? Har du själv någon erfarenhet från urban hair salongen? Är det värt att betala så mycket hoss dem.
Du Skulle rädda otroligt mycket ångest slitiga arbetspass om du kan svara på detta :)

2013-05-07 @ 22:47:17
Postat av: Joy

Hejsan,
Jag fixar mitt hår hos elisabets salong i stockholm. Kan verkligen rekomendera!! Min mamma syr in sitt hår där och då kostar det 1000kr för hela håret. Jag syn in några rader för stt få håret att växa o använder brasilanskt hår. Kostar mycket pengar första pengar men man tjänar på det i längden då man kan återanvönda håret. Har haft mina rader med extension i 2 år!!

/@ enjoy11 på insta elr enjoyfitness

Svar: Jag gillar inte Salong Elizabeth, behandlingarna är väl helt ok (har bara flätat där vilket vart riktigt snyggt) MEN de är otroligt proffessionella 30 minuter sena varje gång, en gång väntade jag 1,5 timme!!!
None None

2013-05-07 @ 23:00:33
Postat av: jila


Hej jag vill färga håret har du tips på bra hårsalonger

Svar: Blacknuss Hair N Care på Grev Turegatan färgade jag håret på, mycket duktiga och kunniga, vart nöjd med färgresultaten ... Enda minus var att det vart lite fläckigt båda gångerna men det var också för att jag valde en skonsam metod (ljusarefärgning utan blekning)
None None

2013-05-14 @ 13:22:23
Postat av: Malin

Hejsan! Jag har gått med min 5-åriga dotter till Blacknuss Hair N Care i ca två år och där har dottern gjort texturizer. Senaste gången var riktigt jobbigt då det kändes som att medlet brände hennes hårbotten. Är det rimligt att utsätta henne/hennes hud för dessa medel? Finns det inget annat vi kan göra för att sköta om hennes hår?

Svar: Texturizer är naturligtvis inte optimalt för barn eller någon anna, det är starka kemikalier som används även fast det är mildare än rakpermanent. 5 år är en väldigt tidig ålder att börja med dessa behandlingar. Det enda alternativet är att lära sig att ta hand om din dotters hår utan dessa utslätande behandlingar, vilket kommer att kräva stort tålamod och mycket övning. Som tur är finns det många bloggar som denna med tips och råd :)
None None

2013-05-30 @ 19:57:35
Postat av: Krys

Hej!
Jag var ute efter hårprodukter som jag brukar köpa i usa (jag bor där), nu när jag är i sverige men hamnade på din blogg. Jag har också slutat med relaxer. sen 2 år tillbaka nu. har testat en del av produkterna som du pratar om på bloggen när jag har vart i usa. men kul att man hittat en svart tjej i sverige som inte rak permanentar hår längre och som håller en blogg. ganska ocanligt här. tänkte bara säga heja och att du har en bra blogg till oss svenskar!

Krys

2013-06-01 @ 02:22:40
Postat av: Anna

Jasmine: håret blir inte tunnt av enbart rakpermanent, det blir tunnt i topparna av plattning och fönning. Det kan du se på personer med helt rakt europeiskt hår. De som plattar håret har extremt tunnt hår i hårtopparna och håret blir aldrig långt. Klipp av de tunna topparna, ta ett platttångsfritt år och du ska se att ditt hår växer.

Om du permenentar och har en utväxt efter 4 - 6 veckor så växer ditt hår, det är bara det att när de når en längd så är det så uttunnat av plattången att det helt enkelt tar slut.

2013-06-04 @ 20:45:02
Postat av: parachute

parachute coconut oil vet du om den finns kvar på tai mahal? eller vet du nån hemsida som man kan beställa den på? min är sluuut måste ha den bästa hårprodukten juu :S

Svar: Jag har ingen aning! Jag bor inte längre i Sverige... Lycka till :)
None None

2013-07-19 @ 05:53:29
Postat av: MM

Hej allihopa
Jag tycker denna blogg är toppen. Skönt att läsa om någon som också är naturell i Sverige.
Finns det träffar för naturella i Sverige? Där vi kan ses och utbyta tankar och kanske produkter och hårstilar?
Finns det en community för afro naturella i Sverige?
Någon som är nyfiken

ä

Svar: Hej! Tack så jätte mycket! Jag är glad att gamla blogg-poster fortfarande är till hjälp fast att jag inte längre uppdaterar!
None None

2013-08-03 @ 00:22:50
Postat av: Marie Lundin

Är bloggen fortfarande aktiv?

Svar: Hej,
Uppdaterar inte bloggen längre, det mesta är sagt och jag har tyvärr inte tid längre. Hoppas att ni fortfarande använder bloggen som en "manual" och använder sökfunktionen för att få svar på era frågor.

/Admin
None None

2013-08-21 @ 19:05:37
Postat av: Nathalie

Numera brukar jag oftast ha twists. Men jag funderar på att sy in syntetsiskt weave som jag vill ha i max 1 -2 mån (jan-dec månad). Jag har aldrig ngnsin haft weave, eller sytt in någonting... & därför undrar jag om du personligen tror att detta är en bra skyddande hårstil att ha i 1-2 mån. Jag vet att om man låter det insydda håret vara kvar för länge så slits det något otroligt. Hört att folk har haft weave i 3-6 mån och även fast håret växte rätt mycket under den perioden så såg man ingen större skillnad då de 3-6 cm ändå bröts av...

Så... vad tycker du om min idé?

Svar: Hej!! Om det skadar eller inte beror enligt mig mycket på hur ditt hår flätas och hur håret sys på. Se till att inte fläta håret för tight, lämna babyhåren utanför och se till att ni inte syr på för mycket hår på varje fläta. Försök även att ca en gång per vecka återfrakta ditt egna hår med någon form av spray, helst utan kemikalier då det irriterar hårbottnen. Tex vatten blandat med ett ekologiskt balsam.
None None

2013-10-10 @ 19:31:50
URL: http://nathalca.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Visa oss gärna ditt hår, dvs hur det ser ut idag?! =)

Svar: Bra idé, ska ta en bild och lägga upp!
None None

2013-10-10 @ 19:32:31
Postat av: Jonna

hur har du fått ditt hår så långt och hur kan man få det så rakt?

2014-03-04 @ 09:43:36
URL: http://tillypower.blogg.se
Postat av: Lea

Hejsan!
Jag behöver verkligen hjälp, jag är från eritrea och jag har otroligt tjockt afrohår. Min senaste rakpermament var för cirka 4-5 år sedan då min mamma permamentade mitt hår eller så gjorde jag det hos friöser. Mitt hår blev fint däremot blev det även otroligt slitet på topparna och då var mitt hår otroligt långt, nästan ända ner till armbågen. När jag blev äldre insåg jag hur skadat mitt hår blev så jag bestämde mig för att köpa en plattång och platta det istället. Jag har plattat mitt hår i cirka 3 år, ibland varje vecka och ibland varannan vecka eftersom det är då jag duschar mitt hår. Jag klippte även av mitt hår till axlarna eftersom jag tunnade ut håret och det blev värre än vad jag trodde. Nu så vill jag bara ha platt och tunt hår för jag otroligt trött på att föna mitt hår i cirka 3 timmar. Jag vill ha utsläppt och fint hår utan att behöva dölja det i en tofs för det är för tjockt. Nu har det gått ett halvår sedan jag platta mitt hår, jag har bara fönat mitt hår för jag har tänkt att rakpermenta det och sedan göra en keratin behandling men jag är rädd över hur mitt hår kommer se ut efter jag har rakpermemamentat det och är otroligt rädd över att jag kommer tappa mitt hår. Vad ska jag göra har du några tips?

2016-02-04 @ 00:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0