Porositet Del 2

Som jag nämnt tidigare så absorberar normalt hår ca 30% vatten medan poröst hår absorberar ca 45-50% vatten, detta kan vara skadligt då mängden vatten innuti hårstrået tänjer på dess fibrer och sliter ut håret snabbare. Dessa frågor kan du ställa dig om du vill avgöra hur poröst hår du har;

- Suger ditt hår i sig mängder vatten utan att någonsin kännas återfuktat?
- Är ditt hår alltid torrt oavsett hur mycket produkter du använder?
- Har ditt hår en naturligt röd ton som blir än mer framträdande på sommaren?
- Håller ditt hår lockar och frisyrer väl?


Om du svarat ja på flera av dessa punkter och de uppträder ofta har du antagligen problem med ditt hårs porositet. Det finns även några tester man kan göra för att ta reda på porositeten:

Test 1
Välj ett hårstrå och dra det mellan tummen och pekfingret hela vägen från rot till topp. Upplever du att håret är jämnt hella vägen ner eller känns det ojämnt och hackigt, i sådana fall kan du ha över-poröst hår.

Test 2
Ta en boll hår du tappat, till exempel från en kam eller borste och lägg den i ett glas vatten. Om håret sjunker snabbt (mindre än 1 minut) så är det väldigt poröst. Om bara en del av håret sjunker så kan du ha olika porösa nivåer på olika delar av huvudet, det är mycket vanligt.

Tänk på att om du haft oljor, silikoner eller vax i håret så kommer resultatet på dessa tester inte vara helt sanningsenligt, eftersom dessa ämnen påverkar hur håret agerar i kontakt med vatten!

Love your curls and kinks!
Trackback
RSS 2.0