Läsarfråga, barnhår

Vad fint hår du har!
Jag har en fråga. Har en dotter på snart 4 år vars pappa är västafrikan. Dottern har kort tunt och fjunigt hår som kan locka sig ibland. beror mycket på vad det är för väder, om hon haft mössa på sig osv. Vet du om håret kan bli lockigare eller till och med bli afrohår när de blir större? Jag tror att hon bara har babyhår nu. Vill att hon ska få längre hår också, har du nått tips?


Hej, tack så mycket! :)
Hur hennes hår blir när hon blir äldre beror mestadels på gener och är redan förutbestämt, väldigt svårt att gissa hur det utvecklas. Lockigare kan det definitivt bli, afrohår blir ofta till skillnad från andra hårtyper mer lockigt ju längre det blir... Om hon har/får afrohår vet jag inte, vårt hårstrå har många skillnader bla ett platt tvärsnitt och är därmed annorlunda uppbyggt än icke-afrohår. Det är bla det som gör afrohår till afrohår, inte lockarna eller volymen. Allt afrohår är inte lockigt och inte heller tjokt, precis som att allt europeiskt hår inte är glansigt, det där är väldigt individuellt. Får hon tjockt hår? Det har inte så mycket att göra med föräldrarnas ursprung eftersom det inte säger mycket om hennes arvsanlag gällande storleken/formen på lockarna, antalet hårsäckar samt tjockleken och strukturen på de individuella hårstråna. Det är bara att vänta och se. De flesta människors hår förändras med åren, många har lockigt/ vågigt hår som barn och får sedan rakt hår eller tvärtom. Jag hade rakt hår som bebis och nu har jag småkrulligt hår, men afro har det ju alltid varit.

Appropå längden så sköter det där sig självt. Får hon i sig god kost och är frisk så växer håret som det ska, det är inget att hänga upp sig på eller försöka påskynda. Hårets "hälsa" är en återspegling av ens allmänna hälsotillstånd, när hon blir äldre kan hon börja jobba mer aktivt med protective styling och length retention om hon vill det :)

Love your curls and kinks!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0