Läsarfråga, Barnhår

Hej!

Vi har sedan 2 månader en helt fantastiskt 2-årig dotter från Lesotho. När vi fick henne var hon rakad, och vi börjar nu den långa processen med att låta håret växa ut. Inte går det fort inte...Nu undrar jag som novis på området, är det något speciellt att tänka på med ett hår som är under utväxt. Behöver det över huvud taget kammas? Håret växer ut i små tottar över hela huvudet, gör allt afrohår så?
/Nyfiken mamma


Hej, kul att du hittat hit! Och grattis till er lilla prinsessa! På barns hår behövs inga geléer, stylingprodukter och liknande, less is more. Det enda man egentligen behöver tänka på är att kamma håret regelbundet med en bredtandad kam/ borsta med en mjuk borste och återfukta det vid behov, så länge hennes hår är kort behöver ni inte tänka på frisyrer särskilt mycket. Jag tror att det bästa är att ni testar er fram, och lär er hur hennes hår beter sig. Afrohårets fulla texture ser man oftast inte förrän i ca 8-årsåldern, så hennes hår kan ändras mycket fram tills dess :) Hitta gärna en afrosalong som ni tycker verkar bra där ni kan ställa frågor och få hjälp med frisyrer så småningom. Men kamma som sagt håret när det behövs, och om håret är fullt med tovor kan du spraya det med lite vatten och ev applicera lite oliv olja eller ett organiskt balsam.

Krulligt hår "klumpar" sig naturligt med lika lockar, beroende på tjocklek och längd kan de klumpa sig i små tottar, oftast blir håret så när det inte kammas. Afrohåret är väldigt diverse, så allt hår blir inte så men det är absolut inget ovanligt :) Ang växten så är det bara att ha tålamod, det kan ta tid och håret växer inte alltid jämt över hela huvudet, men ni kan använda söta hårband (mjuka material!) och spännen för lite variation...

Finns massor av olika frisyrer för vuxna som är baserat på vårt hårs sätt att klumpa sig, denna kallas oftast för "Coils"



Keep an open mind, lycka till och glöm inte att berätta för er dotter hur fint hår hon har!

Love your curls and kinks!

Kommentarer
Postat av: Anonymous

Har precis hittat din blogg och jag har nu under ett bra tag följt massa amerikanska natural hair bloger och är glatt överraskad att jag hitta din blogg fortsätt med din blogg för det uppskattas!! Jag går igenom en long transition just nu och jag kunde inte vara gladare man lär sig saker om sitt hår varje dag!!

2012-02-19 @ 01:00:35
URL: http://feelfreetobeyou.tumblr.com
Postat av: Admin

åh tusen tack! så roligt att du finner den hjälpsam, haha jag är också jämt inne på amerikanska afrobloggar :)

2012-02-19 @ 19:17:52
URL: http://loveyourcurls.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0