Om mineralolja

Jag vet att jag tidigare sagt att Mineral oljor ska undvikas helt om man inte har hittat en produkt som man anser absolut nödvändig och superbra för ens hår (vilket jag har svårt att tro att man kan hitta, men jag själv har tidigare skrivit om Miss Jessie's produkter så jag känner mig lite skyldig).

Glöm det!

Mineral oljor bör ALDRIG användas i håret efter det jag upptäckte igår. För ca 3 år sedan (när jag inte hade en aning om vad mitt håt behövde), köpte jag en burk Africas Best Herbal Super Gro och African Royal Super G.R.O. Now, jag hatar att behöva kritisera produkter som är framställda från företag som är black owned, MEN igår försökte jag diska ur Herbal Super Gro burken för att jag aldrig använder det och jag vill ha Coconut Oil i burken istället.

Jag diskade burken FYRA GÅNGER med Yes diskmedel.. Men innehållet gick inte att diska bort! Alltså jag använde säker 1 dl diskmedel, jag testade även med schampo men den tjocka fettiga beläggningen på burkens insida gick verkligen inte att diska bort. Fatta då vad den gör med ditt hår!! Jag har tidigare trott att Mineral Olja, Petrolatum och Parrafinum Liquidum (eller vad det heter haha) kan tvättas bort med sulfatschampo men det stämmer verkligen. det bildar en tjock, fettig hinna och totalkväver ditt hår. Visst ingen fukt försvinner från håret, men ingen kan heller nå hårets insida.



Love your kinks and curls!

Kommentarer
Postat av: Anonym

TACK!!!!!! Av olika orsaker så har jag inte läst svaret förrän nu. Ledsen för att jag inte tackade förrän nu. Jag är otroligt tacksam över svaret!!



De produkter som jag har använt på min sons hår (Dark n lovely tror jag det heter samt några andra märken) under de perioder i hans liv som han har haft långt hår innehåller parabener som är hormonstörande (för pojkar)och kanske cancerframkallande!! De ämnena är förbjudna i barnprodukter i Sverige. De åkte såklart i soporna!

Om du vill kanske du kan gå ut med en varning för dessa i din blogg. Många importerar ju privat och även säljer vidare...



Efter den ofrivilliga klippningen håller min sons hår på att växa ut och jag kommer ha stor hjälp av dina tips och råd för att försöka skapa ett bra afro från grunden!



Min son gillar att simma och bada i simhall. En gång i veckan mer eller mindre.



Rekomenderar du att han har håret flätat/ twistat i nån protective hairstyle när han badar?



Jag antar att klorvattnet och badandet torkar ut och sliter på håret.



Tusen tack igen för svaret! <3 Jag har mycket att lära och kommer att läsa igenom din blogg och länka till den.



Vi har tittat tillsammans på hur du beskrev hur man ska göra när man tvättar håret. Vi har gjort fel förut.



Det enda jag funderar på om det är bra att lämna i vanligt balsam i barns hår? Är det inte starka ämnen i som kan gå in i blodet genom huden och orsaka allergi eller framtida sjukdom? Fast man kan ju bli allergisk mot naturliga ämnen som tex olivolja och tea tree mm. så helt säker kan man ju inte vara.



Jag ska läsa igenom vilka ämnen som du "varnar för". Änglamark shampoo var väl det jag hittade som inte innehåller så många ingredienser som verkar konstiga. Men jag vet inte hur bra eller passande det är...

Jag är glad att min son är stolt över sitt hår!

Men det är en hel vetenskap att sköta det. Jag gillar inte när folk säger taskiga kommentarer mot andras barns hår, för att man inte har haft kunskap att sköta det på rätt sätt.



Det är så himla fint med folk som du som delar med sig av sin kunskap och sprider den!

(istället för att -som vissa- snacka skit om folk som försöker så gott de kan med barnens hår fast resultatet kanske blir torrt svintohår och toviga dreads istället för afro av brist på kunskap och erfarenhet!)



All respekt till dig! Du borde skriva en bok med illustrationer riktade till föräldrar som jag. Kolla om det finns en marknad för det i Sverige kanske? Jag skulle gärna köpa den! ;)



Kram från mig och sonen.



Tack för vägbeskrivningen till butik i Sthlm. också.



2011-10-09 @ 20:50:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0