Kimmaytube Up-Date

Insåg att bilden jag lade upp på Kim Love's hår inte var speciellt ny, nedan kan ni se en bild på hur långt hennes 4a/4b hår blivit tom April -11. Den här tjejen jobbar super mycket med PH-balans och använder bla Aloe Vera juice efter att hon blött håret för att stänga hårets yttersta lager och återföra håret till sin naturliga Ph-balans som ligger mellan 4,5 - 5,5. Vatten har ju ett neutralt PH på 7,0 vilket är mer basiskt än var håret är naturligt, det i sig är ingen fara eftersom vatten ändå är så viktigt i god hårvård, MEN det kan vara bra att försöka undvika övriga produkter som har ett alltför basiskt Ph-värde.


Tyvärr finns det många där ute som fortfarande inte tror att afrohår växer eller kan bli långt. Så vissa hävdar att Kims hår inte är typ 4 utan bara utkammade typ 3c-lockar. Jag har följt den här tejen ett bra tag and im damn sure she got kinky/coily/coarse afrohair (kolla bara hennes tidigaste TWA videor)!! Vårat hår kan växa hur långt som helst det krävs bara en speciell typ av vård och speciella produkter. Kom ihåg att många av de produkter och företag som hävdar att de cater till afrohår är egentligen white-owned och har inget som helst intresse av att vårat hår ska må bra, utan snarare att man ska bli beroende av deras produkter.

OCH, Kimmay tvättar håret med schampo, yes you heard me.. SCHAMPOO. Inte bara skaplen utan hela håret. Naturligtvis inte sulfatschampo utan ett organiskt. Och det är absolut inget fel med det till skillnad från vad vissa hävdar. Det viktiga är att man följer upp med en bra inpackning, balsam, skonsamma detangling-sessions, leave-in och oljor för att låsa in fukten.

Kom ihåg att ALLA balsam (förutom de helt 100% naturliga) lämnar residue i håret, sen kan den vara mer eller mindre skadlig men om man vill använda något annat än ett totalt naturligt balsam så bör man använda någon form av cleanser, kan vara ACV eller ett organiskt schampo..

Love your curls and kinks!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0