Hårtvätt, och lite om hårets hälsa

Tvättade nyss håret, co-wash blev det. Rengjorde med Garnier Respons Avocado Oil & Shea Butter Balsam och gjorde sedan den numer vanliga proceduren, Two-Strand Twists med TRESemma Naturals.  Mina hårtvätts inlägg börjar bli väldigt tråkiga och förutsägbara, men det är bara positivt, det betyder att jag hittat en metod och produkter som funkar för mig. Håret mår som allra bäst när man inte övveraskar det hela tiden med nya produkter (om de inte är bättre än de man använde innan förstås)

Appro på det jag nyss skrev om att "håret mår som allra bäst" så är det vitkigt att understryka något som många missuppfattar. Från den sekunden som hårstrået växer ut från hårsäcken så är det i biologisk mening dött. Alltså håret har inget hälsotillstånd där det kan "må" bättre eller sämre. Man kan därför aldrig återställa håret efter att man skadat det via tex färgning, kamning, heat-damage osv. Håret kan endast bevaras. Därför är det så viktigt att verkligen tänka efter varje gång man blir sugen på att tex platta håret, är det verkligen värt det? För det kommer att skada håret och det går inte att åtgärda. För varje gång man manipulerar håret så försvagar man det, och ingenting, inte ens den bästa produkten på marknaden kan 100% reparera håret.

Det enda produkter kan och bör göra är att på något sätt hjälpa till i att göra den vardagliga manipuleringen och påfrestningen (kamning, tvätt, sol, vind, uppsättnngar) så skonsam som bara möjligt. Alltså göra dessa grejer mindre skadliga utan att störa eller stressa hårsäckarna.

Alldeles nyss, i en märklig uppifrån vinkel..


Love your curls and kinks!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0