Protective hairstyle: cornrows

En protective hairstyle är helt enkelt en hair-doo som skyddar håret och låter det vila, jag brukar försöka att ha en protective hair style (ofta cornrows) minst 2 gånger per halvår. För oss som bor i Sverige är det väldigt bra att låta håret vila så mycket som möjligt på vintern, kylan tär väldigt mycket på vårat hår. Här är exempel på några PHS:

Cornrows,
alltså inbakade flätor, dessa kan variera i form och storlek, och många väljer att fläta in löshår i flätorna. Det är i sådana fall viktigt att välja bra löshår som inte skaver av ditt naturliga hår, det är också otroligt viktigt att gå till en person som lyssnar på dig och som inte flätar för hårt! Många kvinnor råkar tyvärr ut för permanent hair-loss efter att ha haft för tighta flätor. När hårsäcken skadas på det sättet kommer det itne att producera nytt hår. Jag har själv upplevt att många personer som sysslar med att fläta hår anser att dom kan bäst och vill ibland inte lyssna när man ber dem fläta lösare, det är därför viktigt att gå till en person som inser att du betalar dem för att utföra ett jobb, och du som kund bestämmer hur du vill ha det gjort!



Om man ska ha flätorna i länge (mindre cornrows är gjorda för att hålla upp till 3 veckor, och i många fall även längre) så kan det underlätta otroligt mycket att använda någon form av Spray som återfuktar hårbottnen och löser upp flätorna något. Jag brukar alltid spraya så fort det är klart, annars får jag jätteont andra dagen. Jag använder mig då av Dr Micacles Braid Relief som innehåller mint och har en svalkande effekt och fräsch doft. Du behöver också ha en silkesscarf på huvudet när du sover så att itne flätorna förstörs.


Fördelar med cornrows: hårstilen behöver ingen maintenance utan sköter sig själv, du slipper alltså tvätta och kamma håret, det går dock bra att skölja det med vatten och balsam om man vill, det är en rolig hår stil då man kan göra oändligt många olika mönster osv, väldigt passande för små barn
Nackdelar med cornrows: mjäll på grund av uttorkad och overexposed hårbotten, hår avfall vid för tighta flätor, ett väldigt kliande, många kvinnor känner sig inte feminina med denna look och väljer därför att ha den några dagar bara, detta kan bli ganska hårt för plånboken. I Sverige tar de flesta proffesionella frisörer mellan 400-800 kr för cornrows beroende på storlek, de flesta går dock till släktingar och får det gjort

Love your curls!


Kommentarer
Postat av: Bbs

den använder jag:)

2011-06-02 @ 00:39:23
URL: http://babyshakur.blogspot.com
Postat av: Jimelin

Much to think about excellent web-site!! On a purely personal level "what is Love" section gave much insight into this complex subject.

2011-11-14 @ 12:16:34
URL: http://jimelin.blog366.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0